IB MU 01 Inbouwsteen Mussen

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

De mussen inbouwsteen is ideaal als broedplaats voor huismussen. Maar ook ringmussen en mezen maken gebruik van deze inbouwsteen. De inbouwsteen heeft 2 nestkamers. Huismussen kunnen in kolonies broeden. Het plaatsen van meerdere inbouwstenen bij elkaar is dus mogelijk.

Plaatsing

De inbouwsteen voor mussen kan worden toegepast bij nieuwbouw of renovatie. De hoogte van de inbouwsteen is gemaakt op maatvoering van een standaard waalformaat (3 lagen hoog). De voorzijde van de inbouwsteen wordt gelijk met de voorzijde van de gevel geplaatst. De isolatie in de spouw kan gewoon doorlopen achter de steen dus er ontstaat geen koudebrug. Moet er toch isolatie weggesneden worden dan is het belangrijk om de isolatie ruim om de omtrek van de kast weg te snijden. De ruimte achter de kast moet in dat geval opgevuld worden met een harde isolatie.Plaats de inbouwsteen bij voorkeur in de noord of oostkant gevel. Nooit op het zuidwesten in verband met regeninslag.

Minimale inbouwhoogte is 3 meter. Waar mogelijk dicht tegen de dakrand of goot inbouwen. Plaats meerdere inbouwstenen met een minimale onderlinge afstand van 40 cm. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

Indien de inbouwsteen gemakkelijk bereikbaar is kan een nest na het broedseizoen verwijderd worden. U kunt het voorfront eraf halen door de schroefhaak aan de voorzijde 180 graden te draaien. Schoonmaak van de nestkast is echter niet noodzakelijk. Verder is er geen onderhoud nodig voor deze inbouwsteen.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 34,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 28,88

  • Forest Stewardship Council®
  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Verkoopprijs € 34,95
Artikelnummer 90746
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 44 x 17 x 16
Binnenmaat (b x h x d) (cm) (2 x 17,5) x 11 x 11
Gewicht (kg) 8
Kleur Grijs/Wit
Materiaal Woodstone®
Soort Huismus
Categorie Mussen