IB VL 03 Entreesteen Vleermuizen

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze entreesteen is gemaakt om vleermuizen toegang te geven tot een gebouw of spouw. Gebouwen bewonende vleermuissoorten kunnen zo het gebouw of de spouw door de sleuf van deze entreesteen bereiken. De entreesteen kan in de gevel ingemetseld worden. Welke soort gebruik maakt van de steen is afhankelijk van het gebied waar de steen wordt toegepast en welke soorten daar al voorkomen. Soorten die gebruik maken van de inbouwsteen zijn; gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, laatvlieger en tweekleurige vleermuis.

De steen heeft een sleuf aan de voorzijde die dient als toegang tot de spouwmuur. De sleuf is 2,5 cm hoog en 16 cm breed en heeft een schuin bodemvlak. De entree steen is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen ook een goede grip.

Plaatsing

Deze entreesteen is speciaal gemaakt om toegang te verstrekken aan vleermuizen in de spouwmuur. De entreesteen kan worden toegepast bij nieuwbouw of renovatie. De steen is gemaakt op maatvoering van een standaard waalformaat (3 lagen hoog). De entreesteen wordt gelijk of iets binnen de voorzijde van de gevel geplaatst. 

De entreesteen kan op iedere windrichting worden toegepast met een voorkeur voor de zuidelijke kant. Plaats de entreesteen zo hoog mogelijk in de gevel maar minimaal op 2,5 meter. Waar mogelijk een gevel waar in de middag/avond de zon op staat. De aanvliegroute naar de entreesteen vrij houden dus geen bomen of struiken voor de muur laten groeien en geen zonnewering of iets dergelijk boven de steen. Waar vleermuizen zitten kan men uitwerpselen vinden. De entree stenen dus beter niet boven een deur, raam of balkon plaatsen. De plek van de entreesteen mag niet fel verlicht worden dus geen verlichting boven de inbouwsteen plaatsen. Meerdere stenen per locatie heeft de voorkeur.  

Onderhoud

De entreesteen heeft een schuin bodemvlak. Hierdoor rollen de uitwerpselen van de vleermuizen gewoon uit de kast naar buiten. De voorzijde van de steen is afgewerkt met een grijze muurverf. Verder is er geen onderhoud nodig voor deze inbouwsteen.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 19,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 16,49

  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt
  • Forest Stewardship Council®

Specificaties

Artikelnummer 91456
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 21 x 17 x 10
Gewicht (kg) 3.6
Kleur Grijs
Materiaal Woodstone®
Soort Gewone dwergvleermuis, Ruige dwergvleermuis, Laatvlieger, Kleine dwergvleermuis, Tweekleurige vleermuis
Categorie Vleermuizen