IB VL 03 Entreesteen Vleermuizen

IB VL 03 Inbouwsteen Vleermuizen | Vivara Pro IB VL 03 Inbouwsteen Vleermuizen | Vivara Pro IB VL 03 Inbouwsteen Vleermuizen | Vivara Pro
IB VL 03 Inbouwsteen Vleermuizen | Vivara Pro IB VL 03 Inbouwsteen Vleermuizen | Vivara Pro IB VL 03 Inbouwsteen Vleermuizen | Vivara Pro

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze entreesteen is gemaakt om vleermuizen toegang te geven tot een gebouw of spouw. Gebouwen bewonende vleermuissoorten kunnen zo het gebouw of de spouw door de sleuf van deze entreesteen bereiken. De entreesteen kan in de gevel ingemetseld worden. Welke soort gebruik maakt van de steen is afhankelijk van het gebied waar de steen wordt toegepast en welke soorten daar al voorkomen. Deze inbouwsteen is geschikt voor: gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, laatvlieger en de tweekleurige vleermuis.

De steen heeft een sleuf aan de voorzijde die dient als toegang tot de spouwmuur. De sleuf is 2,5 cm hoog en 16 cm breed en heeft een schuin bodemvlak. De entree steen is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen ook een goede grip.

Plaatsing

Deze entreesteen is speciaal gemaakt om toegang te verstrekken aan vleermuizen in de spouwmuur. De entreesteen kan worden toegepast bij nieuwbouw of renovatie. De steen is gemaakt op maatvoering van een standaard waalformaat (3 lagen hoog). De entreesteen wordt gelijk of iets binnen de voorzijde van de gevel geplaatst. 

De entreesteen kan op iedere windrichting worden toegepast. Meerdere inbouwstenen op verschillende windrichtingen is voor de vleermuizen ideaal. Op deze manier kunnen de vleermuizen altijd een plek vinden waar ze zich comfortabel voelen. Plaats de inbouwsteen op een hoogte van minimaal 3 meter (onderzijde inbouwsteen). De aanvliegroute naar de entreesteen vrij houden dus geen bomen of struiken voor de muur laten groeien en geen zonnewering of iets dergelijk boven de steen. Waar vleermuizen zitten kan men uitwerpselen vinden. De entree stenen dus beter niet boven een deur, raam of balkon plaatsen. De plek van de entreesteen mag niet fel verlicht worden dus geen verlichting boven de inbouwsteen plaatsen. Meerdere stenen per locatie heeft de voorkeur.  

Onderhoud

De entreesteen heeft een schuin bodemvlak. Hierdoor rollen de uitwerpselen van de vleermuizen gewoon uit de kast naar buiten. De voorzijde van de steen is afgewerkt met een grijze muurverf. Verder is er geen onderhoud nodig voor deze inbouwsteen.

  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt
  • Forest Stewardship Council®

Specificaties

Artikelnummer 91456
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 21 x 17 x 10
Gewicht (kg) 3.6
Kleur Grijs
Materiaal Woodstone®
Soort Gewone dwergvleermuis, Ruige dwergvleermuis, Laatvlieger, Kleine dwergvleermuis, Tweekleurige vleermuis
Categorie Vleermuizen