NK DI 01 Nestkast ovaal

NK DI 01 Nestkast ovaal
NK DI 01 Nestkast ovaal

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast biedt nestgelegenheid aan de huismus, gekraagde roodstaart en de ringmus (mezen en bonte vliegenvangers maken ook gebruik van deze nestkast).

Plaatsing

De nestkast ophangen met de bijgeleverde schroef of spijker of met extra ophangbeugel. Nestkast niet met de invliegopening naar het zuid/westen en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Bij toepassing aan de gevel voor de huismus de nestkast op minimaal 3 meter hoogte hangen, bij voorkeur onder een dakrand of oversteek.

Bij toepassing voor de gekraagde roodstaart, ringmus of mezen en bonte vliegenvanger de nestkast op minimaal 2 meter hoogte in een boom ophangen. Om de nestkast vrij hangend te plaatsen kan de meegeleverde ophangbeugel over een tak heen gehangen worden.

Optioneel:
De nestkast kan ook aan een boom bevestigd worden zonder spijker of schroef door middel van een klittenband. Hiervoor draait u de ophangbeugel aan de achterzijde 180 graden. U kunt ook de ophangbeugel gebruiken, deze plaats u over een tak, zo hangt de nestkast “vrij hangend”.

Onderhoud

De nestkast kunt u  één keer per jaar schoonmaken als de jongen zijn uitgevlogen, hiervoor draait u de haak in het midden van het deurtje 180 graden. Daarna kan het onderfront van de nestkast gehaald worden. Indien een tweede broedsel volgt kunt u de nestkast in het late najaar als er (nacht)vorst is geweest nogmaals schoonmaken. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de ophanging te controleren.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 22,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 18,97

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Verkoopprijs (incl. btw) € 22,95
Verkoopprijs (excl. btw) € 18,97
Artikelnummer 90914
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 26 x 25 x 29
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 15 x 19 x 18
Gewicht (kg) 3
Kleur Groen
Invliegopening ovaal
Materiaal Eco-plaat
Soort Ringmus, Huismus, Boomklever, Bonte Vliegenvanger, Gekraagde roodstaart
Categorie Mussen, Roodstaarten, Vliegenvangers, Mezen, Overige zangvogels