NK GK 02 Nestkast grote gele Kwikstaart

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast biedt nestgelegenheid aan de grote gele kwikstaart. Als er waterspreeuwen in het gebied voorkomen is er een grote kans dat zij er ook gebruik van maken. De nestkast is gemaakt van 100% houtbeton, dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt.

Plaatsing

Plaats de nestkast bij voorkeur direct onder een brug of stuw. Verder is het mogelijk om de nestkasten aan een schuur of steiger te hangen dicht bij het water. De nestkast is ook geschikt als kast voor de witte kwikstaart, zwarte en gekraagde roodstaart, roodborst en grauwe vliegenvanger. Mocht de kast voor deze soorten gebruikt worden dan kan de nestkast bijvoorbeeld bij boerderijen en industriële gebouwen ophangen worden. De nestkast kan opgehangen worden met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

De nestkast kan één keer per jaar schoonmaakt worden in het late najaar, vanaf oktober. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkastophanging te controleren.

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen
  • Forest Stewardship Council®

Specificaties

Artikelnummer 90863
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 17 x 20 x 31
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 12 x 15 x 16
Gewicht (kg) 5.6
Kleur Grijs
Materiaal Woodstone®
Soort Grote gele kwikstaart, Waterspreeuw
Categorie Kwikstaarten, Roodstaarten, Vliegenvangers, Overige zangvogels