NK GZ 01 Nestkast Gierzwaluw

NK GZ 01 Nestkast Gierzwaluw
NK GZ 01 Nestkast Gierzwaluw

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast biedt nestgelegenheid aan de gierzwaluw. Gierzwaluwen zien onze gebouwen als vervangende “rotspartijen” waar ze in een natuurlijke situatie zouden gaan broeden. 

De gierzwaluw zoekt naar nestgelegenheid in spouwmuren en onder dakranden en daken. Deze nestgelegenheid is echter steeds minder voorhanden door renovatie en (na) isoleren. Het plaatsen van een gierzwaluw nestkast is dan de ideale oplossing. Zowel inbouw als opbouwkasten kunnen probleemloos worden toegepast bij nieuwbouw, renovatie of bij bestaande gebouwen. De nestkast is gemaakt van multiplex.

In gierzwaluwnestkasten kunnen ook huismussen of spreeuwen gaan broeden. Dat is vaak gunstig voor het ontdekken van de nestkast door gierzwaluwen. Als de gierzwaluwen de nestkast willen gebruiken als nestplaats zullen ze zonder pardon de eventuele andere gebruiker naar buiten werken.

Plaatsing

Hang de nestkasten voor de gierzwaluw bij voorkeur direct onder een dakoversteek of goot. Vrij aan de gevel kan ook. Meerdere nestkasten bij elkaar is beter omdat de gierzwaluw een koloniebroeder is. Alle windrichtingen zijn mogelijk zolang de nestkast met de invliegopening niet naar het zuid/westen wijst en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

De nestkast kunt u één keer per jaar vanaf oktober schoonmaken. Hiervoor moet de nestkast van de gevel gehaald worden zodat deze van de achterkant toegankelijk is. Schoonmaken is alleen nodig wanneer een andere vogelsoort dan de gierzwaluw in de nestkast heeft gebroed. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 32,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 27,23

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen
  • Forest Stewardship Council®

Specificaties

Verkoopprijs € 32,95
Artikelnummer 90331
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 49 x 21 x 22
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 41.5 x 17 x 17
Gewicht (kg) 3
Kleur Naturel
Materiaal Multiplex
Soort Gierzwaluw
Categorie Gierzwaluwen