NK MU 03 Nestkast Huismus

NK MU 03 Nestkast Huismus
NK MU 03 Nestkast Huismus

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast biedt nestgelegenheid aan de huismus en de ringmus (mezen en bonte vliegenvangers maken ook gebruik van deze nestkast).

Plaatsing

De nestkast ophangen met de bijgeleverde schroef of spijker, bij voorkeur aan de gevel van een pand onder een dakrand of goot. U kunt de nestkast ook vrij aan de gevel hangen, hierbij moet u minimaal 3 meter hoogte aanhouden. Van dit type nestkast zijn drie varianten, één met de invliegopening aan de linkerzijde, één met de invliegopening aan de voorzijde en één met de invliegopening aan de rechterzijde. Deze drie nestaksten (90909, 90910, 90911) zijn in combinatie te gebruiken. Plaats de nestkasten dan met minimaal 15 cm afstand van elkaar. Nestkast niet met de invliegopening naar het zuid/westen en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

De nestkast kunt u één keer per jaar schoonmaken als de jongen zijn uitgevlogen, hiervoor opent u de haakjes en tilt u het dak op. Indien een tweede broedsel volgt kunt u de nestkast in het late najaar als er (nacht)vorst is geweest nogmaals schoonmaken. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de ophanging te controleren.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 12,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 10,70

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Verkoopprijs (incl. btw) € 12,95
Verkoopprijs (excl. btw) € 10,70
Artikelnummer 90910
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 14.5 x 26 x 19
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 11.8 x 18 x 12.5
Gewicht (kg) 1.2
Kleur Groen
Invliegopening 34mm
Materiaal Eco-plaat
Soort Huismus, Ringmus, Koolmees, Pimpelmees
Categorie Mussen, Mezen