NK MU 06 Nestkast Mus

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast is ideaal als broedplaats voor huismussen, maar ook ringmussen en mezen maken er gebruik van. Deze nestkast is te gebruiken als opbouwkast maar kan ook ingemetseld worden bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Huismussen kunnen in kolonies broeden. Het plaatsen van meerdere nestkasten bij elkaar is dus mogelijk.

Plaatsing

De nestkast ophangen met de bijgeleverde pluggen en bouten, bij voorkeur aan de gevel van een pand onder een dakrand of goot. U kunt de nestkast ook vrij aan de gevel hangen, hierbij moet u minimaal 3 meter hoogte aanhouden. Als u de nestkast als inbouwsteen wilt gebruiken moet u ook minimaal 3 meter hoogte aanhouden. De hoogte van de nestkast is gemaakt op maatvoering van een standaard waalformaat (4 lagen hoog). De voorzijde van de inbouwsteen wordt gelijk met de voorzijde van de gevel geplaatst. De isolatie in de spouw kan gewoon doorlopen achter de steen dus er ontstaat geen koudebrug. Moet er toch isolatie weggesneden worden dan is het belangrijk om de isolatie ruim om de omtrek van de kast weg te snijden. De ruimte achter de kast moet in dat geval opgevuld worden met een harde isolatie. Nestkast niet met de invliegopening naar het zuid/westen en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

De nestkast kunt u één keer per jaar schoonmaken als de jongen zijn uitgevlogen, hiervoor draait u de haak onderaan in het midden één slag. Daarna kan het voorfront van de nestkast gehaald worden. Indien een tweede broedsel volgt moet de nestkast in het late najaar als er (nacht)vorst is geweest nogmaals schoongemaakt worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 29,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 24,75

  • Forest Stewardship Council®
  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Verkoopprijs (incl. btw) € 29,95
Verkoopprijs (excl. btw) € 24,75
Artikelnummer 90867
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 29 x 24 x 15.5
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 22 x 17 x 12
Gewicht (kg) 7
Kleur Grijs/Wit
Invliegopening 34 mm
Materiaal Woodstone®
Soort Huismus
Categorie Mussen