UK ST 01 Nestkast Steenuil

UK ST 01 Nestkast Steenuil
UK ST 01 Nestkast Steenuil

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze nestkast biedt nestgelegenheid aan de steenuil en is marterproof. De nestkast is ontwikkeld door STONE Steenuilenoverleg Nederland. 

Plaatsing

Plaats de nestkast op een geschikte plaats, dat kan in een boom of in / aan een gebouw (bijvoorbeeld een schuur).

Bij plaatsing in een boom is het belangrijk om een horizontale dikke tak te kiezen waar de kast in het verlengde op kan liggen.

Bij plaatsing in of aan een gebouw kiest u bijvoorbeeld voor een ruime dakoversteek waar de kast in zijn geheel onder kan hangen. De nestkast kan ook op een balk of aan de wand van een open schuur of zolder geplaatst worden. Dit moet wel een rustige plek zijn.

Nestkast niet met de invliegopening naar het zuid/westen en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. In de nestkast een kleine hoeveelheid nestmateriaal (turf) toevoegen.

De nestkast op minimaal 2 meter hoogte plaatsen in een boom of schuur / zolder.

Onderhoud

De nestkast kunt u één keer per jaar schoonmaken, in het najaar vanaf september. Hiervoor haalt u de pennen uit de nestkast aan de voorzijde en achterzijde. Daarna kan het dak van de nestkast afgehaald worden. Houd hier rekening mee tijdens het plaatsen van de nestkast. Tijdens het schoonmaken moeten oude nesten, braakballen en prooiresten verwijderd worden. Daarna een kleine hoeveelheid nestmateriaal (turf) toevoegen. Wij adviseren om jaarlijks moet ook de deugdelijkheid van de ophanging te controleren.

 

 

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Artikelnummer 93064
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 50 x 35 x 85
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 33 x 28 x 49
Gewicht (kg) 14
Kleur Groen
Invliegopening 70mm
Materiaal Multiplex
Soort Steenuil
Categorie Uilen