VK SK 04 Vleermuizen paalkast compleet

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze vleermuizen paalkast kan overal geplaatst worden echter bij voorkeur in de nabijheid van een groenstrook met struiken/bomen, of bosrand. Maar het is ook mogelijk om de paalkast op een open plek in het park, de tuin of het bos te plaatsen. Vleermuizen kunnen via de open lamellen aan de onderzijde in de kast kruipen. Aan twee zijden is een ventilatiespleet geplaatst. Eenmaal in de kast kunnen de vleermuizen alle delen van de kast bereiken via diverse openingen in de lamellen maar ook doordat de lamellen aan de bovenkant niet helemaal doorlopen. De platen/lamellen aan de binnenzijde van de kast hebben een onderlinge afstand van circa 18mm (20 mm minus de dikte van de kurklaag). De vleermuiskast heeft een breedte van 43 cm en is 130 cm hoog, met het spitse dak erbij is de totale hoogte 165 cm. 

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast. De gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, baardvleermuis en brandtsvleermuis. Dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen. Deze kast is geschikt als zomer, paar en kraamverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplaats dienen.

Spuitkurk

Bij deze kast is gebruik gemaakt van spuitkurk, de buitenzijde is in zijn geheel afgewerkt met spuitkurk. De watervast gelijmde multiplex platen van 12 mm dik zijn aan de binnenzijde aan één kant bewerkt met spuitkurk. Daardoor hebben vleermuizen maximaal grip maar aan de rugzijde geen last van de kurk. 

Spuitkurk zijn fijne korrels kurk die door middel van het toevoegen van natuurhars en water op platen wordt gespoten. Het is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen zijn gebruikt. Spuitkurk is licht van gewicht en heeft een isolerende werking. De korrelstructuur geeft vleermuizen een goede grip. Spuitkurk heeft een zacht oppervlak, het voorkomt dus dat vleermuizen slijtage aan vleugels of nagels krijgen. Het gebruik van Spuitkurk is een nieuw concept dat alleen door Vivara Pro word toegepast. 

Plaatsing

De paalkast kan overal geplaatst worden, bij voorkeur in de nabijheid van een groenstrook met struiken/bomen, of bosrand. Maar kan ook op een open plek in het park/tuin of bos. In dit geval maakt het niet uit als de kast in de volle zon staat aangezien de vleermuizen zich op alle windrichtingen in de kast kunnen verplaatsen en dus zelf een koelere of warmere plek kunnen opzoeken. U kunt de vleermuizen paalkast zelf plaatsen, instructies worden meegeleverd.  

De vleermuizenkast moet eerst op de paal gemonteerd worden voordat deze in de grond gaat (kan ook naderhand erop geplaatst worden, zorg er dan voor dat de paal al stevig in de grond staat). Wij adviseren de paal 1 tot 1,5 meter in de grond te plaatsen. Maak daarvoor met een (mini)graafmachine een ruim gat, plaats de paal in het gat en stort snelbeton rondom de paal in het gat. Vervolgens kan het gat weer opgevuld worden met de vrij gekomen grond. Vivara Pro kan de paalkast ook voor u plaatsen, geeft dan bij de offerte aanvraag (opmerkingen) aan dat u een vrijblijvende offerte wenst inclusief plaatsing. 

Bij de vleermuizen paalkast worden de volgende onderdelen geleverd:

  • 1 vleermuizen paalkast
  • 1 douglas houten paal onbehandeld, 15x15 cm
  • 4 zakken snelbeton

De vleermuizen paalkast is ook los verkrijgbaar. 

Onderhoud

De vleermuiskast(en) kunnen één keer per jaar in de winter schoongemaakt worden. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling in de kast verwijderd worden. Wij adviseren om jaarlijksde kwaliteit en stabiliteit van de vleermuizen paalkast te controleren. 

 

 

  • Zoogdiervereniging

Specificaties

Artikelnummer 90148
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 43 x 165 x 43 (excl. paal)
Materiaal Exterieur multiplex, spuitkurk
Soort Gewone dwergvleermuis, Ruige dwergvleermuis, Kleine dwergvleermuis, Baardvleermuis, Brandtsvleermuis
Categorie Vleermuizen