VK ST 01 Vleermuissteen

VK ST 01 Vleermuissteen
VK ST 01 Vleermuissteen

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Deze vleermuissteen is ontwikkeld in samenwerking met de Lincolnshire Bat Group (vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met alles rondom vleermuizen). Deze vleermuissteen beschikt over 4 aparte openingen voor vleermuizen. Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuissteen, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizensteen wordt opgehangen. Deze steen is geschikt als schuilplek voor vleermuizen, ook bij milde winters. Regelmatig overwinteren ook vlinders, zoals de dagpauwoog of kleine vos, maar ook diverse soorten nachtvlinders, in deze steen.

Deze kast is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen een goede grip. 

 

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Niet van toepassing.

Aan bomen

Niet van toepassing.

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart, baardvleermuis, gewone dwergvleermuis en meervleermuis.

Op zolders, in stallen

 Gewone grootoorvleermuis, franjestaart en baardvleermuis.

Plaatsing

Deze vleermuissteen wordt hoofdzakelijk toegepast in vleermuiskelders, bunkers en ijskelders, maar ook onder bruggen en viaducten. De vleermuisstenen worden bij plaatsing in bunkers en kelders in gevarieerde hoogten opgehangen. Bij plaatsing op zolders en in stallen worden de kasten zo hoog mogelijk tegen de gevel of palen geplaatst. Bij hoge ruimtes in stallen of op zolders minimaal 3 meter hoog aanhouden.

De vleermuissteen kan aan de wand geschroefd worden met de twee bijgeleverde schroeven en pluggen. Met een goede lijm kunnen de stenen ook aan de wand gelijmd worden. Plaats bij voorkeur meerdere stenen op één locatie.

Onderhoud

Deze vleermuissteen hoeft niet schoongemaakt te worden. Vanwege de opening aan de onderzijde zullen uitwerpselen direct naar beneden vallen. Mocht u de vleermuissteen toch willen reinigen dan kan dit als de steen niet bezet is door vleermuizen. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling (zoals ontlasting) verwijderd worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 19,95
Verkoopprijs (exclusief btw): € 16,49

  • Forest Stewardship Council®
  • Zoogdiervereniging
  • Natuurpunt

Specificaties

Verkoopprijs (incl. btw) € 19,95
Verkoopprijs (excl. btw) € 16,49
Artikelnummer 91445
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 31,5 x 18 x 7
Gewicht (kg) 3.2
Kleur Grijs
Materiaal Woodstone®
Soort Gewone dwergvleermuis, Gewone grootoorvleermuis, Watervleermuis, Baardvleermuis, Meervleermuis
Categorie Vleermuizen