VK WS 13 Vleermuizenkast Wandschaal

Vleermuiskast wandschaal
Vleermuiskast wandschaal

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. Deze kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen.

Deze kast is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton. Dit is een natuurlijk materiaal waar geen chemische toevoegingen (of dampen) zijn gebruikt. Houtbeton heeft ook als voordeel dat de binnentemperatuur stabieler blijft. Door een ruwer oppervlak geeft het de vleermuizen een goede grip. De vleermuizenkast is afgewerkt met een witte muurverf.

Plaatsing kast:

Geschikt voor:

Aan gebouwen

Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, 
baardvleermuis en brandtsvleermuis

In vochtige kelders, bunkers, etc.

Gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart, baardvleermuis, gewone dwergvleermuis en meervleermuis.

Op zolders, in stallen

Gewone dwergvleermuis, baardvleermuis, gewone grootoorvleermuis, watervleermuis, franjestaart en meervleermuis.

Plaatsing

Deze vleermuizenkast wordt op de gemetselde gevel geplaatst. Kies bij voorkeur een zonnige plek maar plaats de kast niet onder of in kunstlicht. Plaats de kast op een minimale hoogte van 3 meter boven de grond.

Het ophangen van de vleermuizenkast gebeurt door middel de 2 meegeleverde bouten. Plaats de pluggen op de gewenste plaats en schroef de wandschaal met beleid vast op de muur.

Bij voorkeur meerdere kasten bij elkaar hangen en waar mogelijk op verschillende hoogtes en windrichtingen.

Onderhoud

De vleermuizenkasten kunt u één keer per jaar in de winter schoonmaken. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling in de kast verwijderd worden.

Specificaties

Artikelnummer 90160
Buitenmaat (b x h x d) (cm) 30 x 50 x 6
Binnenmaat (b x h x d) (cm) 25 x 47 x 2,5
Gewicht (kg) 4
Kleur Wit
Materiaal Woodstone®
Soort Baardvleermuis, Meervleermuis, Ruige dwergvleermuis, Watervleermuis, Gewone dwergvleermuis, Gewone grootoorvleermuis, Brandtsvleermuis, Kleine dwergvleermuis
Categorie Vleermuizen