Kerkuilentil Purmerend


Projectgegevens

 

Opdrachtgever

Gemeente Purmerend

Locatie

Purmerend

Jaar van uitvoering

2017

In samenwerking met 

Miecon BV

Project

Plaatsing van twee kerkuilentillen (HT KE 01 Kerkuilentil) bij de natuurstrook rond het bedrijventerrein Baanstee in Purmerend. De tillen zijn op maat gebouwd. In het gebied waar de tillen geplaats zijn staan drie boerderijen waarvan er één gesloopt gaat worden, in deze boerderijen broeden al drie paar kerkuilen. De tillen dienen dus als compensatie. 

Uitvoering Vivara Pro

Van de gemeente  hebben wij een schets ontvangen van de kerkuilentil. Op basis van deze schets zijn de kerkuilentillen op maat gemaakt door onze samenwerkingspartner Miecon. Zij hebben samen met Vivara Pro de tillen geplaatst. 

De til is zo gebouwd dat het een ideale broedplaats is voor de kerkuil. De kerkuilentil is gebouwd van Douglas-hout en het dak is afgewerkt met verholen goten om lekkage te voorkomen. De palen van deze kerkuilentillen zijn van staal en lopen door het dak heen om een hooischuur effect te creëren, ook staan ze in een stevige betonnen fundering. Aan één kant van de til zit een toegangsluik en een  invliegopening met een zit plek voor de kerkuilen. In de til is een kerkuilenkast (90317-UK KE 01 Nestkast Kerkuil) geplaatst en enkele zitstokken. In het de nok van het dak is gezorgd voor ventilatie en ontluchting. De onderzijde van de til komt op een hoogte van circa 4 meter. 

 

Bijzonderheden

Vivara Pro heeft voor de Gemeente Purmerend al verschillende projecten mogen uitvoeren, onder andere het leveren en plaatsen van een insectenwand, een zwaluwtil en een slechtvalkenkast. Daar is dit mooie project nu aan toegevoegd.