IKL maakt doorstart als onderdeel van VivaraPro uit Vierlingsbeek

13/08/2021 13:45:53

Venray, 16 augustus 2021

Specialist in natuurbeschermingsproducten VivaraPro uit Vierlingsbeek heeft na overleg met curatoren Reinoud van Oeijen en Dirk de Jong (Holla Advocaten) een doorstart gerealiseerd van de failliet verklaarde Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) Limburg. De organisatie wordt, als onderdeel van VivaraPro, een marktpartij met ook een duidelijke ideële missie en visie. De kennis van IKL wordt verweven in de projecten van VivaraPro met een blijvende nauwe samenwerking met diverse natuur- en maatschappelijke partners. De doorstart levert voor een aantal medewerkers van IKL baanbehoud op.

Kennis behouden
Jan Thomassen, CEO van VivaraPro is blij met de doorstart: “Na het faillissement van IKL had ik veel contact met onze huidige natuurpartners. We kwamen samen tot de conclusie dat het eeuwig zonde is als de kennis en de ervaring van IKL verloren zouden gaan. Ik ben blij dat we daarom een doorstart hebben kunnen realiseren.”

Verbreden en verbinden van activiteiten
De activiteiten van IKL sluiten voor een groot deel aan bij de focus van VivaraPro. Thomassen: “VivaraPro ondersteunt en adviseert overheden en het bedrijfsleven met het natuurvriendelijk inrichten van de buitenruimte. Ook kweken we inheemse vaste planten en zaden en produceren we zelf natuurbeschermingsproducten. Met onze vakkennis weten wij de juiste maatregelen te treffen. Onze adviezen en maatregelen verhogen de biodiversiteit in de buitenruimte. Het landschapsonderhoud en de natuurprojecten van IKL zijn daarom een passende toevoeging van onze diensten. De educatieprogramma’s van IKL sluiten voor een groot deel aan op ons natuureducatiecentrum in Venray en de natuurtuin in Vierlingsbeek. Deze programma’s willen we aan elkaar verbinden.”

Intensieve samenwerking met natuurorganisaties
VivaraPro werkt al ruim 25 jaar intensief samen met natuurorganisaties in binnen- en buitenland. “Wij werken samen met Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten, het IVN en nog tientallen andere Europese organisaties die gericht zijn op biodiversiteit, natuurbehoud en -ontwikkeling. Deze groene partners worden door de samenwerking met VivaraPro voorzien van inkomsten voor verdere natuurontwikkeling! Door de toevoeging van de kennis van IKL en de verbreding van onze diensten versterken we de samenwerking met deze organisaties nog verder.” aldus Thomassen.

Over VivaraPro
VivaraPro levert en plaatst professionele natuurbeschermingsproducten en kweekt inheemse vaste planten en zaden. Het bedrijf levert haar producten aan gemeenten, provincie, waterschappen, woningcorporaties, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, multinationals, architecten en (ecologische) adviesbureaus. VivaraPro adviseert organisaties op het gebied van verduurzaming van gebouwen, woonwijken, bedrijventerreinen of andere buitenruimtes zoals golfbanen, natuurgebieden, (pret)parken of groen-/akkerstroken. Het bedrijf ondersteunt organisaties graag om de lokale biodiversiteit te vergroten. Ook bij het verkrijgen van een BREEAM certificering of werkzaamheden die verricht dienen te worden wegens de Wet Natuurbescherming kan VivaraPro van toegevoegde waarde zijn.

Meer informatie vindt u op www.vivarapro.nl.

Terug