IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij beleven. We verbinden hen met groene initiatieven rond natuur en maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en energie. Dit doen we met zo'n twintigduizend betrokken leden en een enorm netwerk van groene professionals. Dat maakt IVN een unieke partner in duurzaamheid en verantwoord ondernemen.
 

Project: Grijs, Groen & Gelukkig

IVN wil met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doen we door de omgeving rondom zorginstellingen te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht.

Grijs, Groen & Gelukkig vergroot het welzijn van ouderen in en rond zorgcentra met natuur. Onze droom is de natuur als vast onderdeel/activiteit binnen de zorg voor onze ouderen. De komende drie jaar willen we honderd zorgcentra vergroenen en tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Door onder andere vaker gebruik te maken van de natuur in en rondom het zorgcentra en groen te integreren in de dagbestedingsactiviteiten.

Vivara Pro werkt mee aan het project Grijs, Groen en Gelukkig:

Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl