Petrus Banden Kerk Venray

 

Bekijk de video

Plaats

Kerktoren van de Petrus Banden Kerk in Venray.

Project

Sinds langere tijd worden er slechtvalken gesignaleerd op en nabij de toren van de Petrus Banden Kerk in Venray. Vanuit een burgerinitiatief is het idee ontstaan om op de kerktoren een nestkast voor de slechtvalk te plaatsen met webcam. Om de kosten voor dit project in beeld te krijgen is met diverse bedrijven contact opgenomen. De provincie Limburg en de andere betrokken bedrijven hebben besloten om het project te sponsoren. 

Uitvoering Vivara Pro

Vivara Pro heeft de meest geschikte locatie voor plaatsing van de nestkast (in combinatie met webcam) op de toren bepaald. Ook is de locatie geïnspecteerd en gekeken wat er nodig was voor de plaatsing. Op basis van het bezoek en inspectie is een plan gemaakt. Met behulp van dit plan zijn de juiste bedrijven benaderd voor de benodigdheden voor de plaatsing. Vivara Pro heeft de nestkast voor de slechtvalk geleverd en voor de gehele orderverwerking gezorgd. Met onze expertise hebben wij samen met de betrokken bedrijven het project ter plaatse in goede banen geleid. 

Op 10 juni (2016) is de slechtvalk in de slechtvalkenkast gesignaleerd. De kast is op 12 maart geplaatst.
 

De slechtvalken zijn gebleven in de slechtvalkenkast, 18 mei (2017) hebben we deze foto gekregen waarop te zien is dat er twee jongen zijn (deze zijn hier circa 2 weken oud).

Slechtvalk jongen als succes.

Bekijk de video

Sponsoren

Provincie Limburg heeft de nestkast voor de slechtvalk en de webcam met toebehoren (inclusief aansluiting) gesponsord.

Ponjee constructie en lasbedrijf heeft het framewerk gemaakt waar de slechtvalkenkast op staat en ondersteunende werkzaamheden verricht tijden de montage aan de toren. 

Electro van Goch heeft de benodigde elektriciteit en ADSL verbinding in de kerktoren aangelegd. 

Van Rattingen kraanverhuur heeft de slechtvalkenkast met onderstel en webcam naar boven gehesen met behulp van een telescoopkraan.

Paulus IT heeft technische ondersteuning verleend tijdens de aansluiting van de webcam en live stream op de website van de gemeente Venray.  

Rikus ten Brucke heeft als freelance fotograaf de plaatsing van de nestkast vastgelegd op foto en film.